Vegansk Ananas -och kokoskaka

Någon gång ibland, när november är som mörkast och ruggigast, behövs det något som varken är lokalproducerat eller i säsong. En kaka som smakar som en nyskakad Piña colada och får en att drömma sig bort till en vit sandstrand med vågkluck och ljumna vindar.

Det som är bra med den här kakan, bland annat, är att den i vegansk version inte får den där lite beska smaken som av någon anledning uppstår när ananas värms upp tillsammans med en mejeriprodukt. Den är mjölkfri och beskfri och bara en massa sötma och kladdighet och fruktighet.

Min version blev ganska lös, nästan som en korsning mellan kaka och pudding, vilket inte är helt fel det heller. Den som vill kan byta ut No egg mot vanliga egg, vilket borde göra den mer fast. Har du inte No egg men vill göra den vegansk så går det säkert bra det med, men då blir kakan antagligen ännu mer puddinglik. Fantastiskt god till en kopp rykande varmt te, och varför inte med hallon och en klick grädde om du ska lyxa till det.  En skvätt rom gör den ännu mer till en drink i kakform!

Vegansk ananas -och kokoskaka/pudding

1 dl smör eller veganskt margarin

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

2 dl naturell soyghurt eller havreyoghurt

2 tsk no egg+ 4 msk vatten

1/2 tsk bakpulver

1 nypa salt

3 dl krossad ananas

1 1/2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker med elvisp. Blanda ut no eggpulvret i vattnet, och rör ner i smöret och sockret. Tillsätt yoghurten.  Rör i mjöl, bakpulver och salt och slutligen ananaskrosset och kokosflingorna. Blanda allt väl. Smörj en form, gärna en avlång ”brödform” och strö den med kokosflingor. Häll i smeten och grädda i ca 60 minuter.

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/4233031/?claim=ne4vdjre4m3″>Följ min blogg med Bloglovin</a>

Annonser

3 responses to “Vegansk Ananas -och kokoskaka

  1. Pingback: Vintervärme | Söta saker·

  2. Gottgott! Tror du det går att använda kokos- eller rapsolja istället? Sen undrar jag över No Egg, vad består det av? Skulle det gå att använda typ svällda linfrön för att få den sammanbindande effekten?

    • Det går säkert jättebra med rapsolja, kokosolja har jag aldrig provat men det borde också funka. No egg består av potatisstärkelse, tapiocamjöl och nått de kallar vegetabiliskt gummi. Det borde gå bra att binda med linfrön, har inte utforskat det så mycket. Jag tror också att soyayoghurt binder ganska bra i sig självt, så det borde gå bra att bara använda det. Berätta gärna om du provbakar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s