Adventskalender: Lucka 2

kanelmandlar och snö 003

Glad första advent! Idag har hela Malmö ett vitt snötäcke! Det är inte ofta det händer här nere, så det passade ju bra att det kom just idag.

Bakom lucka numer 2 finns det smarriga kanelmandlar. Det är världens enklaste julgodis, och passar bra att slänga ihop idag och ha att smaska på medan man kanske fixar med annat julstök.

Idén kommer från de choklad -och kaneltäckta mandlarna som går att köpa som naturgodis ibland. De är mitt favoritnaturgodis, jag kan äta hur många som helst. Så hade en kompis hittat kanelrostade mandlar från Kung Markatta som också var otroligt goda, och jag kom på att det kanske inte måste vara choklad med i bilden alltid. Efter lite experimenterande kom jag fram till ett ”recept” som funkade väldigt bra.

Jag har provat att göra dem både med sirap och honung och resultatet blev ungefär likadant. Jag har hört att honung är nyttigare än vitt socker om det äts kallt, men när det hettas upp så blir det precis som socker. Den som vill ha ett nyttigare snack kan alltså röra runt mandlarna i honung när de har svalnat lite och sen blanda med kanel.

kanelmandlar och snö 007

Rostade kanelmandlar

ca 2 nävar mandlar

2 tsk malen kanel

1 msk sirap eller honung

Rosta mandlarna i stekpanna tills de har fått lite färg och känns krispiga. Dra av från plattan och rör i sirap (eller honung) när de svalnat lite. Strö ut kanelen på en tallrik, häll i mandlarna och rör runt tills de är helt täcka av kanel. Låt torka och njut som snacks.

kanelmandlar och snö 001

Annonser

2 responses to “Adventskalender: Lucka 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s