Saffransbakelse med apelsinsallad

saffransbakelse 001

Jo, jag vet, jag skulle ju starta på nytt och äta nyttigt och undvika en massa sötsaker. Men det är faktiskt måndag, i den ganska grå och inte så spännande månaden januari. Vi kan behöva lyxa till det lite för att klara oss igenom veckan. Dessutom är den här bakelsen mest en ursäkt för att få visa upp den vackra, goda och genomnyttiga apelsinsalladen.

Jag är helt besatt av citrusfrukter just nu. De är ju så goda och bra för en, går att hitta billigt och är bara här hos oss en så kort stund. Så ät apelsinsallad, oavsett om det är på en stor bit saffranskaka eller vanlig sockerkaka, bara med en klick grädde eller grekisk yoghurt eller precis så som den är!

Apelsin och saffran passar väldigt fint ihop, det var så jag kom på idén att göra en bakelse med de bitar av saffranskakan som fanns kvar i frysen. Har du ingen saffranskaka kan du alltid röra ut lite saffran i några droppar varmt vatten, röra ner i grädden eller yoghurten och toppa en vanlig sockerkaka med det.

Saffransbakelse med apelsinsallad

4 bakelser

4 skivor av mjuk saffranskaka eller sockerkaka

2 blodapelsiner

2 vanliga apelsiner

ca 2 dl grädde

(lite riven mörk choklad)

Skiva apelsinerna i ganska små bitar och blanda ihop. Vispa grädden. Bred ut en klick grädde på varje kakskiva. Toppa med ordentligt med apelsinsallad. Riv eventuellt lite mörk choklad över. Klart!

saffransbakelse 006

saffransbakelse 007

Annonser

One response to “Saffransbakelse med apelsinsallad

  1. Pingback: Apelsin, röd grapefrukt och morotsorbet…eller juice | Mitt lilla gröna·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s