Fullkornsscones med torkade aprikoser

scones med aprikos och solrosfrön 002

De här sconsen är lite mellannyttiga. Mer hälsosamma än klassiska scones men inte lika helylle som de grova med rågmjöl och hasselnötter som jag gjorde för ett tag sen.

Aprikoserna ger en god sötma, och solrosfröna knaprighet och en liten nötsmak. De räddade vår frukost i morse när vi inte hade något bröd hemma, och tillsammans med en burk bortglömd apelsinmarmelad med stjärnanis  fixade de en riktigt lyxig start på lördagen!

Fullkornsscones med torkade aprikoser

3 scones

2 dl dinkelmjöl (ljust)

1 dl fullkornsmjöl

1/2 rågflingor (havregryn går också bra)

75 gram smör

1/2 dl solrosfrön

ca 6 st torkade aprikoser

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 1/2 dl yoghurt

Sätt ugnen på 225 grader.

Rör ihop de torra ingredienserna.

Skär smöret i kuber och blanda ner det i mjölblandningen så att det blir finfördelat.

Hacka aprikoserna fint och rör ner i degen.

Häll i yoghurten och blanda allt väl.

Klicka ut degen i tre lika stora kakor. Skär ett kors och nagga dem.

Grädda i 15-20 minuter. Ät varma eller värm dem innan servering.

scones med aprikos och solrosfrön på tallrik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s