Virkat laptopfodral av restgarner

laptopväska 002

Det är dags för lite pyssel här på bloggen! De senaste kvällarna har jag virkat på ett laptopfodral av restgarner i olika färger. Det är ett väldigt enkelt virkprojekt och bra för nybörjare eller om man vill göra något relativt snabbt. Jag gillar också hur det går att använda sig av de små nystan och garnsnuttar man har liggande. Många olika färger och ränder blir fint i det här fallet. Tycker jag, det går såklart att virka hela fodralet i en färg också.

Jag använde inte något mönster utan gjorde först en rad med stolpar som var några centimeter längre än min dator på längden. Sedan virkade jag fasta maskor så att det blev ett stycke, och bytte färg varje rad. När stycket var runt 55 cm så var det slut på den påse med garnnystan jag köpt, och det var precis så att det räckte runt datorn och lite till så att det bildade ett lock. Jag gjorde en spetsliknande kant genom att på den sista raden virka tre fasta maskor i första maskan och sedan en smygmaska i nästa, och upprepa det till slutet.

Därefter vek jag virkningen på mitten, och lämnade några centimeter som skulle vara lock, och sydde ihop längst med sidorna. Genom att sy fast ett par tryckknappar så går det att stänga locket. Pilla till slut in alla lösa garnändar så att de sticker ut på insidan av fodralet. På några dagars arbete har du ett fint och skyddande laptopfodral som kommer imponera när helst du drar fram din dator!

Virkning är väldigt roligt och lätt när man får in de olika maskorna. Det finns bra beskrivningar på nätet, både i form av foton, illustrationer och korta videos som visar grunderna. Det mest klassiska att virka är mormorsrutan, som har blivit rätt trendig på sistone. Det finns inga gränser för vad man kan skapa av denna charmiga fyrkant; allt från filtar och kuddar till koftor, stolsdynor och väskor.

laptopväska 001

Eftersom jag hade så många olika färger blev baksida på fodralet helt annorlunda än framsidan

Eftersom jag hade så många olika färger blev baksida på fodralet helt annorlunda än framsidan

De garner jag använde kallas för  Anchor Tapieserieull, och är från början tänkt som broderigarn. De finns ofta att köpa i sybehörsaffärer men jag brukar hitta dem i second handaffärer, där de ofta sälja flera nystan i påsar ganska billigt. De finns i tusentals olika nyanser och har en bra tjocklek och kvalitet att sticka saker med. Jag tycker om att samla ett gäng nystan och bara titta på hur de passar ihop.

laptopväska 004

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s