vattenmelonsorbet

vattenmelonsorbet 1

När det är så här varmt som det har varit de senaste veckorna ( I love it! ) så behövs det extrema sätt att svalka sig. En kall bit vattenmelon känns inte nog på nått sätt, utan det behöver vara frusen vattenmelon, eller till och med vattenmelonsorbet.  Att mixa frusen frukt/bär med äggvita är ett gammalt beprövat sorbetrecept som alltid brukar ge krämig och god sorbet (tack Anna Bergenström). Den här gången tyckte jag inte att äggvitan hade så mycket effekt, utan glassen fortsatte vara som krossad is, lite som sån där slush man kan köpa. Kanske är det för att vattenmelon har lite av den konsistensen i sig själv. Väldigt gott var det i alla fall, och extremt läskande. Stunden med en skål vattenmelonsorbet efter jobbet på en solig och fortfarande stekhet balkong är något jag ska försöka frammana i huvudet i november när det är som jävligast.

Den som vill göra det hela lite enklare kan helt enkelt skiva vattenmelon och frysa in skivorna, det borde bli ungefär samma sak. Eller häll den mixade melonen i pinnglassformar och få ett par isande kalla vattenmelonglassar att slicka på. Det är säkert lika gott med någon annan typ av melon.

Några flagor mörk choklad bröt av den söta smaken fint, och fick det nästan att se ut som att kärnorna var kvar i glassen.

vattenmelonsorbet 2

Vattenmelonsorbet

1 /2 stor bit vattenmelon (ca 1/10 av en stor vattenmelon)

saft av 1/2 lime

(1 äggvita)

Skär melonen i bitar och plocka bort kärnorna (om du tycker det är ok med lite knaster i tänderna) Mixa vattenmelonkött med lite limesaft med stavmixer eller matberedare. Fördela blandningen  i iskuber och låt det frysa över natten. Ta sedan ur kuberna och mixa dem, eventuellt med en äggvita, i några minuter. Servera direkt eller låt frysa till ett tag.

vattenmelonsorbet 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s