Yoghurtglasspinnar med hallon och kokos

yoghurt- och hallonglass 003

Lagom till den här andra vågen av ”supervärme” eller vad kvällstidningarna nu gillar att kalla det, har jag upptäckt det här med att göra egen glass. Häromdagen gjorde jag glasspinnar med yoghurtglass och slängde i de sista av hallonen från Hallongården. Jag hade i lite rostade kokos också, och sötade bara med banan. Så jäkla gott det blev! Egna glasspinnar är så bra, för det är bara att blanda glasssmet med de smaker man vill ha, hälla den i pinnglassformar och sen låta det frysa. Yoghurtglass blir sådär uppfriskande syrlig och inte för sötsliskigt. Både krämig och lite isig i konsistensen, men det gör inget när det är så varmt så det känns som om man ska smälta bort. Bitarna av hallon i toppen och här och där i glassen ger lite variation i ätupplevelsen.

Yoghurtglasspinnar med hallon och kokos

2 dl naturell tioprocentig yoghurt

1/2 banan

1 handfull hallon

1/2 dl kokosflingor

Rosta kokosen lätt i torr stekpanna. Låt svalna. Mixa bananen med yoghurt i matberedare eller med stavmixer. Rör ner kokosflingorna. Tryck ner några av hallonen längst ner i pinnglassformarna. Vänd försiktigt ner resten i glasssmeten. Häll smeten i formarna och ställ in i frysen. Frys i några timmar eller över natten. Ät och njut!

yoghurt- och hallonglass 002

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s