Adventskalender 2013: Lucka 24

brysselsallad 1

God jul i stugorna!

Idag vill jag bjuda på min råa brysselkålssallad. Det kanske inte något att ställa sig och laga idag, men kan vara ett tips för den överblivna bryssekkålen för mellandagarna, eller för nästa år. Jag såg idén på någon engelskspråkig blogg och har modifierat ingredienserna lite. Lagt till nötter och granatäpplekärnor och en dressing på honung och senap. Den söta dressingen väger upp den lite beska smaken från brysselkålen.

Hoppas ni har en skön, lugn och kul jul med mycket gott att äta, var ni än är!

Brysselkålssallad med äpple, granatäpple och valnötter och honungsdressing
ca 300 gram färsk brysselkål
1/2 granatäpple
1 äpple
2 handfullar valnötter

Dressing:
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk senap
1 tsk flytande honung
salt och peppar efter smak

Skölj brysselkålen och riv ner den i en skål. Blanda ner granatäppelkärnor, äppeltärningar och valnötter. Rör ihop ingredienser. Häll över salladen och blanda väl.

brysselsallad 2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s