Kokosblondies med mango och mynta (GF)

kokosblondies 1

Kokoskakor är bland det godaste som finns, och de är dessutom lätta att göra glutenfria. Här har jag inspirerats av ett recept i boken Kryddor från Rosengård, på en irakisk kaka som heter Halawa dehina. Jag bytte vetemjölet mot rismjöl och lite kokosmjöl, och la till ett ägg för att få kakan att hålla ihop. Resultatet blev en kladdig och söt kaka som är knaprig från kokosen. Konsistensen gör att det känns lite som en kladdkaka, men eftersom den inte innehåller någon choklad fick det bli en blondie.

Vi åt kakan med den gudomliga mangon som vi hade köpt under en matvandring i Rosengård, vaniljkvarg och några myntablad.

kokosblondies 2

Kokosblondies (glutenfria)

1, 5 dl kokos

1 dl socker

1/2 dl kokosmjöl

2 dl rismjöl

2 ägg

1 dl rapsplja

1 dl mjölk

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj formen med olja. Strö ett tunt lager kokos i botten på formen.

Blanda kokosmjöl, rismjöl, socker, mjölk, ägg och olja i en bunke. Rör till en smet. Rör ner 1 dl kokosflingor. Bred ut smeten i formen. Strö över den resterande kokosen.

Grädda i ca 40 minuter tills kakan känns fast och kokosen blivit gyllene. Passa så att kokosen inte bränns.

Låt svalna och skär i rutor.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s