Pärlade namnskyltar

pärlplatteskyltar 1

Sommaren börjar gå mot sitt slut, och även om det alltid är sorgligt så känns det lite skönt att gå in i vardagslunken också. Den här sommaren har varit rolig men väldigt fullspäckad av jobb, bröllop, festivaler och annat som händer. Sist ut nu var Peters 40-årsfest i helgen. Vi var på vår stampub/restaurang så det var inte så mycket att fixa inför det, men något var jag ju tvungen att pyssla. Lagom sådär tre dagar innan festen kom jag på att jag ville göra namnskyltar i pärlplattor till alla 25 gäster. Så det blev några intensiva kvällar med pärlande, matchning av färger och strykande. Men roligt var det, och resultatet blev riktigt bra om jag får säga det själv.

pärlplatteskyltar 2

Det är ett enkelt och kul tips om du vill göra lite annorlunda placeringsskyltar för någon tillställning. Endast fantasin sätter gränser, jag valde den snabbaste möjliga utformningen, men det går såklart att göra varje namnskylt större med mönster eller liknande i bakgrunden.

Det som behöves är indianpärlor i olika färger, pärlplatta (gärna en större variant så att du får plats att skriva även längre namn), bakplåtspapper och ett strykjärn.

Lägg pärlplattorna så som du vill ha dem, värm strykjärnet, lägg bakplåtspappret över pärlplattan (var försiktigt så att pärlorna inte slinker iväg) och stryk ytan i några sekunder till pärlonrna har smältit ihop och hänger ihop. För mer stabilitet, lossa försiktigt skylten från pärlplatten, vänd på skylten, lägg över pappret och stryk på andra sidan också. Låt svalna.

pärlplatteskyltar 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s